Termékrendelés
Kiemelt partnerünk
Kiemelt esemény
Legfrissebb híreink
 
Egyéb tippek, tanácsok
 
Iratkozzon fel Hírlevelünkre!

 
 
Táplálkozási tanácsok

Általános bevezető:
 
Anélkül, hogy különösebben elmélyednénk a táplálkozás rejtelmeiben, szeretnék néhány tanácsot adni azoknak, akik oda akarnak figyelni arra, mivel, hogyan, mikor táplálják testüket.
 
Elöljáróban fontos megjegyezni, hogy a minőségre legalább annyira érdemes odafigyelni, mint a mennyiségre. "Az vagy, amit megeszel." Ez áttételesen igaz, a szervezet ugyanis azt tudja hasznosítani, amit tudatosan beviszel. A tudatosságra ügyelj! Olyan élelmiszert fogyassz, ami friss, jó minőségű és tápanyagaiban épp azt a célt szolgálja, amire neked szükséged van. Ez változhat életkortól, nemtől, fizikai aktivitástól és célkitűzéstől függően.
 
Fejlődő szervezetnek nagyobb szüksége van fehérjékre, ásványi anyagokra, más összetételben ideális a vitaminbevitel, mint felnőtt szervezetben. A felnőtt, ha fogyni szeretne, más étrend az optimális, mint ha meg szeretné tartani a testtömegét pl. fokozott fizikai aktivitás, rendszeres sport mellett, vagy, ha kifejezetten izomtömegét szeretné növelni.
 
Ami általánosan igaz, hogy sok friss zöldféle, gabona alapú készítmény, sovány húsféle vagy vegetáriánusoknál növényi eredetű fehérje szükséges a kiegyensúlyozott étrendhez.
 
Ezekre még részletesebben is kitérünk, itt viszont fontos megjegyezni, hogy a megfelelő hidratáltság, azaz folyadékbevitel legalább olyan fontos, mint a tápanyag-ellátottság.