Termékrendelés
Kiemelt partnerünk
Kiemelt esemény
Legfrissebb híreink
 
Egyéb tippek, tanácsok
 
Iratkozzon fel Hírlevelünkre!

 
 

Varró Gyula a Gilda Maxban

 

gyularol-cikk.pngAzoknak akik részt vettek már aerobik rendezvényen vagy akár a BSI által szervezett futóversenyen, biztosan ismerősen hangzik Varró Gyula neve. Jó hír, hogy az idén 35. életévét betöltő Testébresztő nagykövet a Gilda Max Óbuda Gate termében is órát  ad.

 Gyula óráinak mindig is volt egy egyedi hangulata - a magával ragadó koreográfia, a kreatívan választott és ügyesen variált zene, a személyes kisugárzás, az összetartozás érzése, a fizikai teljesítmény és az "előadás" egyben az edző és a csapat részéről egyaránt: ez az, amiért szívesen látogatják az óráit a szórakozva, jó hangulatban, vidáman edzeni vágyók. Ezt az élményt sikerült megragadnia a Step Performance, Aerobik Performance, Body Toning Performance és Performance on Bikes elnevezésekkel. 

 Ha esteleg még nem próbáltad volna a Performance órákat, vagy ha már próbáltad és szeretnél többen résztvenni, a Gilda Max Óbuda Gate termében csütörtökönként este 7 órától Step Performance és 8 órától Body Tonning Performance órával várunk.

 Sok hasznos információt találhatsz még Gyula honlapján: www.stepperformance.hu

www.beresalexandra.hu

3 millió 105 ezer 245 sporttevékenységet végeztek a 21. Kihívás Napján

A Magyar Szabadidősport Szövetség szervezésében 21. alkalommal bonyolították le a Kihívás Napját. Az eseményen települések versenyeztek – a lakosság létszáma szerint – hét kategóriában – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.

A sportrendezvény versenyirodájának adatai alapján az idei Kihívás Napján 3 millió 105 ezer 245 sporttevékenységet végeztek az ország településein. Salga Péter főszervező szerint sikeres volt az idei Kihívás Napja, amelyen 135 település és 4 kistérség vett részt. Az esemény honlapján a központi helyszínről (a budapesti Halassy Olivér Sportközpontból) élő internetes közvetítés volt olyan népszerű programokról, mint Südi Iringó táncórája, vagy Varró Gyula munkahelyi tornája, de volt hip-hop táncóra, tipegő torna és zumba aerobic is.

A www.kihivasnapja.hu–n egyébként több száz fotó árulkodik az országos szabadidősportos rendezvény jó hangulatáról.A legsportosabb települések hét kategóriában:

Kategória – település

I. – Hernádszentandrás

II. – Hantos

III. – Bükkábrány

IV. – Nyíradony

V. – Dévaványa

VI. – Szekszárd

VII. – Székesfehérvár

 

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2011. május 18.

Gyürky Lászl

www.objektivhir.hu

Nyíradony az élen a Kihívás Napján

 
 
Dehir.hu [ [email protected] ] | 2011-05-19 08:04
 
Nyíradony az élen a Kihívás Napján Budapest – A legsportosabb települések országos rangsorában Nyíradony kategória-győztes lett.
 

A Magyar Szabadidősport Szövetség szervezésében 21. alkalommal bonyolították le a Kihívás Napját. Az eseményen települések versenyeztek – a lakosság létszáma szerint – hét kategóriában. A sportrendezvény versenyirodájának adatai alapján az idei Kihívás Napján 3 millió 105 ezer 245 sporttevékenységet végeztek az ország településein.

Salga Péter főszervező szerint sikeres volt az idei Kihívás Napja, amelyen 135 település és 4 kistérség vett részt. Az esemény honlapján a központi helyszínről (a budapesti Halassy Olivér Sportközpontból) élő internetes közvetítés volt olyan népszerű programokról, mint Südi Iringó táncórája, vagy Varró Gyula munkahelyi tornája, de volt hip-hop táncóra, tipegő torna és zumba aerobic is.

Az országos rendezvény internetes portálján egyébként több száz fotó árulkodik a Kihívás Napja  jó hangulatáról.

A legsportosabb települések hét kategóriában:
I. – Hernádszentandrás
II. – Hantos
III. – Bükkábrány
IV. – Nyíradony
V. – Dévaványa
VI. – Szekszárd
VII. – Székesfehérvár

A hajdú-bihari települések közül a VII. kategóriában Debrecen az ötödik lett (hat vetélkedő település volt), a IV. kategóriában pedig a győztes nyíradonyiak (fotó) mögött Egyek lett a harmadik, Vámospércs pedig a tizenkettedik (tizenkilenc résztvevő versenyében).

www.dehir.hu

Március 27-én sokan gondolták úgy, hogy a mozgás élményével ünneplik meg a tavasz beköszöntét.      Az 5. Coca-Cola testébresztő aerobik napon a Symaban a nagyszínpadon és a mozgástrend teremben párhuzamosan folytak az órák. A szünetekben bemutatókat nézhetett a közönség. Megpróbáltunk néhány órát végigdolgozni, és lehetőségünk nyílt egy-két prezenterrel is beszélgetni.

Varró Gyulának sikerült mindenkit meglepnie egy teljesen új és szokatlan, ám annál inkább élvezetes táncos összeállítással.

Régi gondolatom, hogy az aerobik performance órákat színesítsem, mivel a swing nagyon közel áll hozzám, így ebben az irányban keresgéltem. Körülbelül két-három hónapig készültem a zenével, koreográfiával. Barátaim is segítettek. Elmentem swing-tanárhoz, és itt bizonyos alaplépések, a koreográfia egyes részei valóban a swingből jöttek.


Amit csináltál, az egy show műsorba is beillik.

Igen, ezért is performance az óráim neve, mert egy élményedzés, egy produkció létrehozása a célom. Nem a teljesítmény fontos, hanem amit az alkotófolyamat közben átélünk.


Megfigyelhettük, hogy milyen jól oktatsz, mert ezeket a nem könnyű lépéseket mégis tudta a közönség követni.

Általában háromszor harminckét ütemet szoktam tanítani egy 45 perces óra alatt, most ez hat volt. A szimmetrikus részek könnyebbséget jelentettek, de akkor sem kevés, ezért egy bizonyos tempót kellett folyamatosan diktálnom. Úgy tervezem mindig, hogy a könnyebb elemektől haladok a nehezek felé, ahol pedig van egy forgás, akinek az nem megy, ki tudja váltani egy lépéssel.


Az előadásodban a karmunka, a zene átélése, hangulatának kifejezése a testtel ugyanolyan fontos, mint a lépések kidolgozása. De ezt tudta-e a közönség követni? Hogyan láttad ezt fentről?

Szép lassan, mint amikor tavasszal a virágok nyílnak, jönnek ki a földből, egyre több virágot láttam és egyre több kart. Az elején 4-5-10 ember, aztán 50, majd 100 tud követni.

www.fitway.hu

Varró Gyula Coca-Cola Testébresztő frontember tartja a harmadik, Aerobik Performance órát az 5. Coca-Cola Testébresztő Aerobik Napon. Két edzés között sikerült interjút készítenünk vele.

Hogyan lettél BMX banditából – és persze futóból! – aerobik edző?

A BMX gyerekkori hóbort volt, és ahogy nőttem, választanom kellett valami mást – a futás vagy a testépítés jöhetett szóba. A Csepel SC rúdugró edzője egy rokonom volt, ő ismerte a futóedzőt – hát így lettem futó 2 évig. Az az igazság, hogy későn kezdtem el futni. Később rádöbbentem, hogy a munka mellett, edző nélkül nem jönnek az eredmények. Egy barátom felesége látta a vívódásomat, és megkérdezte, miért nem próbálom ki az aerobikot. Ő akkoriban járt egy sráchoz edzésre – én meg elmentem megnézni. Fél év múlva már órákat tartottam! Akkoriban a TF-en volt csak ilyen irányú képzés – én 3 év óratartás után mentem először iskolába, hogy fejlődjek.

Hogy csinálod, hogy a legnehezebb gyakorlatok közben is folyton mosolyogsz?

Szerencsém van, ez belőlem jön, szeretem, amit csinálok – a mosoly nálam természetes. Különösen igaz ez, ha olyasmit csinálok, amit élvezek, ha olyat adhatok az embereknek, amitől jól érzik magukat.

Az általad prezentált mozgásformák közül melyik a kedvenced?

A legnagyobb kedvencem a Step Performance, ami egy dinamikus, koreografált, eszközös óra, azután jön az Aerobik Performance, amiben a táncos lépések keverednek az aerobikkal, és ott van még a Performance on Bikes, vagyis a vidám kerékpáros edzés is. Szeretek több dolgot is csinálni, hogy ne legyen unalmas sem azoknak, akik az óráimat látogatják, sem nekem. Régebben boksz is volt a palettámon, de az kikopott – a mostani óratípusok azok, amiket leginkább egészségmegőrzőnek és preventívnek tartok, amit bárki bármelyik életkorban elkezdhet, és amelyeket a legjobban szeretek.


Hogyan szoktál kikapcsolódni?

Két-három évente lefutok egy félmaratont poénból - az állóképességnek nagy jelentősége van az aerobiknál. Egész jó eredményeim szoktak lenni legtöbbször - 1:29 és 1:32 között értem célba. A szabadidőmben moziba, színházba járok - táncos buliba nem szeretek menni. A tánc társastánc formájában jöhet szóba, régen tanfolyamra is jártam. Ja, és nyaranta szívesen kerékpározom, nagy ritkán vízi síelek is!

Mire számíthat, aki az 5. Coca-Cola Testébresztő Aerobik Napon részt vesz majd az órádon?

Meglepetéssel készülök erre a különleges alkalomra. Igazi táncos jellegű óra lesz, a meglepetést nem árulom el, de lesznek újdonságok mind a koreográfiában, mind zeneileg. Kérem, hogy mindenki piros pólóban jöjjön, dress code: red! Ez illik a Coca-Colához legjobban, kiválóan alkalmas lesz a rendezvény saját pólója is. Többet egyelőre nem szeretnék elárulni – aki kíváncsi, jöjjön el, és meglátja!

 

www.aerobiknap.hu