Termékrendelés
Kiemelt partnerünk
Kiemelt esemény
Legfrissebb híreink
 
Egyéb tippek, tanácsok
 
Iratkozzon fel Hírlevelünkre!

 
 
Edzéstippek otthonra - Koncentráció

5. A koncentráció jelentősége
 
Fontos tipp és sokszor, sokan elfeledkeznek róla: edzésed akkor lesz igazán hatékony, ha arra koncentrálsz, amit csinálsz. Az egyes izomcsoportok erősítését úgy teheted hatékonyabbá, hogy odafigyelsz. Pontosan hajtsd végre a gyakorlatokat! Ha azt mondja az edző, hogy tedd le a könyöködet a talajra, amikor a kis-és közepes farizomra dolgozol, akkor tedd le – csak így hatékony. Próbáld ki pontosan végrehajtva és néhány más variációban is, rá fogsz jönni, hogy mi a különbség!
 
A másik fontos tényező, hogy arra az izomcsoportra összpontosítsd tudatosan a figyelmedet, amelyikre éppen dolgozol. Ha nem tudod, hogyan tedd ezt, kezdd azzal, hogy nézed magadat. "Ahol a tekintet, ott a figyelem" – szól a kínai mondás. Eleinte ezzel tudod segíteni az összpontosítást, akár tükörben, akár egyenesben nézed az izomcsoportot, amit fejlesztesz. Később már fogod érezni, hogyan végzed jól a gyakorlatot és akár csukott szemmel is tudnál gyakorolni. Tehát kapcsolj ki minden zavaró tényezőt, ami elvonná a figyelmedet (hírek, TV műsor, film, stb.), maradhat egy hangulatos zene a ritmus kedvéért, vagy a csend – ami jobban segít a koncentrálásban.
 
Kezdd el a gyakorlatot, és figyelj oda a mozdulatok pontosságára, hogy erőből és ne lendületből végezd őket – és nézd magad, irányítsd a figyelmedet belülről is az izmaidra, a szíved, tüdőd munkájára.
A hatás mindenképpen meglesz!
 
 

Vissza Táplálkozási tanácsok Tovább