Termékrendelés
Kiemelt partnerünk
Kiemelt esemény
Legfrissebb híreink
 
Egyéb tippek, tanácsok
 
Iratkozzon fel Hírlevelünkre!

 
 

Március 27-én sokan gondolták úgy, hogy a mozgás élményével ünneplik meg a tavasz beköszöntét.      Az 5. Coca-Cola testébresztő aerobik napon a Symaban a nagyszínpadon és a mozgástrend teremben párhuzamosan folytak az órák. A szünetekben bemutatókat nézhetett a közönség. Megpróbáltunk néhány órát végigdolgozni, és lehetőségünk nyílt egy-két prezenterrel is beszélgetni.

Varró Gyulának sikerült mindenkit meglepnie egy teljesen új és szokatlan, ám annál inkább élvezetes táncos összeállítással.

Régi gondolatom, hogy az aerobik performance órákat színesítsem, mivel a swing nagyon közel áll hozzám, így ebben az irányban keresgéltem. Körülbelül két-három hónapig készültem a zenével, koreográfiával. Barátaim is segítettek. Elmentem swing-tanárhoz, és itt bizonyos alaplépések, a koreográfia egyes részei valóban a swingből jöttek.


Amit csináltál, az egy show műsorba is beillik.

Igen, ezért is performance az óráim neve, mert egy élményedzés, egy produkció létrehozása a célom. Nem a teljesítmény fontos, hanem amit az alkotófolyamat közben átélünk.


Megfigyelhettük, hogy milyen jól oktatsz, mert ezeket a nem könnyű lépéseket mégis tudta a közönség követni.

Általában háromszor harminckét ütemet szoktam tanítani egy 45 perces óra alatt, most ez hat volt. A szimmetrikus részek könnyebbséget jelentettek, de akkor sem kevés, ezért egy bizonyos tempót kellett folyamatosan diktálnom. Úgy tervezem mindig, hogy a könnyebb elemektől haladok a nehezek felé, ahol pedig van egy forgás, akinek az nem megy, ki tudja váltani egy lépéssel.


Az előadásodban a karmunka, a zene átélése, hangulatának kifejezése a testtel ugyanolyan fontos, mint a lépések kidolgozása. De ezt tudta-e a közönség követni? Hogyan láttad ezt fentről?

Szép lassan, mint amikor tavasszal a virágok nyílnak, jönnek ki a földből, egyre több virágot láttam és egyre több kart. Az elején 4-5-10 ember, aztán 50, majd 100 tud követni.

www.fitway.hu