Termékrendelés
Kiemelt partnerünk
Kiemelt esemény
Legfrissebb híreink
 
Egyéb tippek, tanácsok
 
Iratkozzon fel Hírlevelünkre!

 
 

Varró Gyula Coca-Cola Testébresztő frontember tartja a harmadik, Aerobik Performance órát az 5. Coca-Cola Testébresztő Aerobik Napon. Két edzés között sikerült interjút készítenünk vele.

Hogyan lettél BMX banditából – és persze futóból! – aerobik edző?

A BMX gyerekkori hóbort volt, és ahogy nőttem, választanom kellett valami mást – a futás vagy a testépítés jöhetett szóba. A Csepel SC rúdugró edzője egy rokonom volt, ő ismerte a futóedzőt – hát így lettem futó 2 évig. Az az igazság, hogy későn kezdtem el futni. Később rádöbbentem, hogy a munka mellett, edző nélkül nem jönnek az eredmények. Egy barátom felesége látta a vívódásomat, és megkérdezte, miért nem próbálom ki az aerobikot. Ő akkoriban járt egy sráchoz edzésre – én meg elmentem megnézni. Fél év múlva már órákat tartottam! Akkoriban a TF-en volt csak ilyen irányú képzés – én 3 év óratartás után mentem először iskolába, hogy fejlődjek.

Hogy csinálod, hogy a legnehezebb gyakorlatok közben is folyton mosolyogsz?

Szerencsém van, ez belőlem jön, szeretem, amit csinálok – a mosoly nálam természetes. Különösen igaz ez, ha olyasmit csinálok, amit élvezek, ha olyat adhatok az embereknek, amitől jól érzik magukat.

Az általad prezentált mozgásformák közül melyik a kedvenced?

A legnagyobb kedvencem a Step Performance, ami egy dinamikus, koreografált, eszközös óra, azután jön az Aerobik Performance, amiben a táncos lépések keverednek az aerobikkal, és ott van még a Performance on Bikes, vagyis a vidám kerékpáros edzés is. Szeretek több dolgot is csinálni, hogy ne legyen unalmas sem azoknak, akik az óráimat látogatják, sem nekem. Régebben boksz is volt a palettámon, de az kikopott – a mostani óratípusok azok, amiket leginkább egészségmegőrzőnek és preventívnek tartok, amit bárki bármelyik életkorban elkezdhet, és amelyeket a legjobban szeretek.


Hogyan szoktál kikapcsolódni?

Két-három évente lefutok egy félmaratont poénból - az állóképességnek nagy jelentősége van az aerobiknál. Egész jó eredményeim szoktak lenni legtöbbször - 1:29 és 1:32 között értem célba. A szabadidőmben moziba, színházba járok - táncos buliba nem szeretek menni. A tánc társastánc formájában jöhet szóba, régen tanfolyamra is jártam. Ja, és nyaranta szívesen kerékpározom, nagy ritkán vízi síelek is!

Mire számíthat, aki az 5. Coca-Cola Testébresztő Aerobik Napon részt vesz majd az órádon?

Meglepetéssel készülök erre a különleges alkalomra. Igazi táncos jellegű óra lesz, a meglepetést nem árulom el, de lesznek újdonságok mind a koreográfiában, mind zeneileg. Kérem, hogy mindenki piros pólóban jöjjön, dress code: red! Ez illik a Coca-Colához legjobban, kiválóan alkalmas lesz a rendezvény saját pólója is. Többet egyelőre nem szeretnék elárulni – aki kíváncsi, jöjjön el, és meglátja!

 

www.aerobiknap.hu