Termékrendelés
Kiemelt partnerünk
Kiemelt esemény
Legfrissebb híreink
 
Egyéb tippek, tanácsok
 
Iratkozzon fel Hírlevelünkre!

 
 
Edzéstippek otthonra - 3 jó tanács

1. 3 jó tanács kezdőknek:
 

  • Kezdd kis lépésekkel! Hosszú kihagyás után, vagy ha sosem sportolt valaki, eleinte érdemes kézenfekvő, mindennapi életünk részét képező lépésekkel kezdeni. Mire gondolok?
    • Emeletes házban, bevásárlóközpontban kezdd el a lépcsőt használni a lift helyett!
    • Ha nem kell sokat vásárolnod, vigyél kosarat a kocsi helyett!
    • Ha jó az idő, szállj le a villamosról, buszról egy-egy megállóval előbb és sétálj haza, vagy kezdd sétával és szállj fel később a járműre, attól függően, hol nyugodtabb, szebb a környezet!
    • Ebéd előtt szánj öt percet arra, hogy kicsit átmozgasd magad pl. egy sétával az épület körül!
    • Parkolj bátran egy kicsit messzebb! Ez sokszor biztonságosabb, szabályosabb is lesz :)

    Ha körülnézel, ehhez hasonló apró, hasznos lehetőségeket te is fogsz találni, amit megváltoztathatsz életmódodban. Ezekkel a mozgás már életed részévé válik, egészségesebb lesz életmódod és ez jó hatással van a fizikai testre és a lélekre egyaránt! Sok mindent fogsz észrevenni, amit eddig meg se láttál, mind magadban, mind környezetedben.
     
  • Találj magadnak időt a mozgásra! Ha fontos – és az egészség fontos, hát meg kell találnod rá az időt – arra van időd, amire szakítasz magadnak. Vegyünk mondjuk 20 perc sétát heti 3 alkalommal kezdetben, ez egy óra a heti 168-ból. Igazán nem mondható soknak, de a mozgás szempontjából ez kezdetnek már jó. Szánd hát rá! Aztán folytasd azzal, hogy a munkádat időnként 10 percre megszakítod egy kis átmozgatással, esetleg sétával, lépcsőzéssel. Mindenki tudja, hogy egy-két óránként 10 percet úgyis lazítasz a figyelmeden, használd ki ezeket az időszakokat 3szor egy nap mozgásra! Frissebb és aktívabb leszel utána, tapasztald meg magad!
  • Ha ezeket betartod, már fél órát mozogtál naponta és még a heti egy óra séta… Ez már nagyon jó! Ha már jól érzed így magad, de még nem szeretnél edzőterembe menni – rendben van. Folytasd azzal, hogy naponta negyed órával korábban felkelsz, és elvégzel egyet-egyet a honlapunkon található erősítő, alakformáló sorozatokból. Váltogasd az izomcsoportokat, felsőtest után másnap a lábak és a fenék jöhet – has és hátizom gyakorlat minden nap legyen! Figyeld a honlapot, folyamatosan töltjük fel a gyakorlatokat!


Ha eddig eljutottál, gyere bátran az edzőterembe alakformáló edzésre, és lassan váltsd át a heti sétát kényelmes jogging tempóra. Fokozatosan terheld a testedet, és ne riadj meg az akadályoktól. Érd el a célodat, az mindig lebegjen ott a szemed előtt! Az érzelmi töltet mindig segít leküzdeni a kísértést!
 
 

  Táplálkozási tanácsok Tovább