Termékrendelés
Kiemelt partnerünk
Kiemelt esemény
Legfrissebb híreink
 
Egyéb tippek, tanácsok
 
Iratkozzon fel Hírlevelünkre!

 
 
Táplálkozási tanácsok - Természetes zsírégetők

11. Természetes zsírégetők
 
A fogyni vágyók zsírégető "csodaszerek" garmadáját találhatják a boltokban, drogériákban, patikákban, pedig a természet is számos megoldást kínál, amely alakunknak és pénztárcánknak is kedvezőbb lehet.
 
Együnk például több halat! Az arginin és taurin nevű aminosavak kizárólag halakban, valamint a tenger gyümölcseiben találhatók meg, és a szomatotropin nevű növekedési hormon termelődését is szabályozzák. Ezek az anyagok energiát mobilizálnak a tápanyagokból, elősegítik, hogy a zsírszövetek zsírtartaléka napközben és főként az éjszaka folyamán energiává alakuljon át. A hal sok egyéb, a zsíranyagcserét kedvezően befolyásoló anyagot is tartalmaz: jódot, metionint, és különböző B-vitaminokat - míg saját zsírtartalma alacsony.
 
Még egy egyszerű és ízletes tipp: Tegyünk olajat a salátára! A hidegen sajtolt növényi olajok linolsavat is tartalmaznak, amelynek jótékony hatása révén az élelmiszer zsírtartalmának egy része eleve nem szívódik fel. A friss salátákra öntet helyett ezért hidegen sajtolt tökmag, olíva, napraforgó, kukorica vagy mogyoró olajat használjunk mértékkel és kevés citromlevet, sok apróra vágott zöld fűszert tegyünk hozzá - ez ízletesebbé is teszi ételünket, és segít a zsíranyagcsere optimalizációjában is.
 
 

Vissza Táplálkozási tanácsok Tovább